Grønland i rigsfællesskabet

grønland
Temaet sætter fokus på rigsfællesskabet i forhold til Grønland. Du vil her kunne finde inspiration og konkrete faglige ideer til undervisningen inden for især grundskolen og de gymnasiale uddannelser. Temaet vil løbende blive udvidet med inspiration og forslag.

Nyheder

Færøernes og Grønlands flag

Statsministerens redegørelse om rigsfællesskabet 2018

Folketinget har d. 25. maj 2018 redegørelse samt forespørgsel til statsministeren om rigsfællesskabets muligheder og udfordringer.

Subscribe to Nyheder

Redaktøren anbefaler

  • Koret synger ved 250 års bygdejubilæum i Saqqaq

    Grønlands demografi

    Grønland har ca. 56.000 indbyggere og i Danmark bor der omkring 15.000 med grønlandsk baggrund. Her ses på demografi og levevilkår.

  • Solnedgang i Nuuk

    Hemmeligheder fra Nuuk

    En dokumentarserie tager seerne med til Grønland, hvor en række unge - for åben skærm - afslører mange af de hemmeligheder og tabuer som deres generation bærer rundt på.

Seneste moduler

Kirke i grønlandsk bygd

Grønlands nyere historie

Undervisningsforløb som dækker Grønlands historie siden ca. 1940. Rigsfællesskabet har længe været en stabil faktor i grønlandsk udvikling; men der er klare ønsker i Grønland om egentlig udtræden af rigsfællesskabet.

Subscribe to Seneste moduler

Nyheder og arrangementer

Det grønlandske flag

Videnskab.dk har en artikel om et nyt forskningsprojekt, der skal afdække grønlændernes historie. Heri skal også indgå genetiske undersøgelser af 4500 grønlændere. Et fokus er grønlændernes genetiske tilpasning til at leve i et ekstremt miljø. 

Giv feedback

Kontakt til Grønland

Redaktionen håber, at temaet vil blive vel modtaget, og redaktionen elsker kritik og kommentarer. Send venligst sådanne til laust@lwo.dk.

M.v.h. Laust Wium Olesen

Temaer